söndag 20 september 2009

Plattvatten i Strand Horst X 2

Så blev det dags att prova plattvatten. Strand Horst är en insjö nära Harderwijk. Området som är tillåtet att kita på är midjedjupt och flera hundra meter långt och brett! Dock är det fler som vet om det, så räkna med kompisar på vattnet. Första svängen blåser det bara 3m/s perfekt att få klämma lite på mystic prylar som finns i telstar butiken som finns precis vid stranden. Efter att ha provat alla våtdräkter och flytvästar köper Iris syster en väska!
Det blåser 3,4 m/s och vi är så sugen att vi ändå riggar 14. Alltid härligt att blöta ner sig i sötvatten. Och vi fick hela plattvattenområdet för oss själva, gissa varför........

Det är lovat över 12 m/s. Nytt försök, denna gång skall väl vinden inte svika oss! Hela gräsmattan blommar av kites i alla färger och former men inga foil eller caution innan vi kom. Jag manövrerar mellan svanar och kraschade nybörjare i byig vind mellan 4-7 m/s, (oxå i Holland kan vindguru ha fel). inte det lättaste. Jag längtar hem........men det var kul i alla fall eftersom folk var så trevliga annars hade det blivit totalt kaos.

Mer kitening han vi inte med men laddar redan för nästa NL tripp.
























































1 kommentar:

Anonym sa...

test av kommentarfunktion