lördag 12 september 2009

250 mil till Holland

Hej,

Efter en lååååång sommar med vind, vind, vind har jag äntligen tid att skriva lite.

Plockade upp MayhemX 11 och 14 på vägen ner från Luleå till Holland (kanske mer känt som Len10 land). Laddat med bra musik i bilen, svensk korv och makaroner, palt och massor med svenska presenter till alla holländare (Wasa knäckebröd biter alltid bra).

Motvind kämpade vi mil efter mil. Stannade till på JP, Landskrona för vår första Mayhem X session. GRYMT, kärlek från första loopen. Efter ett snack med LA-Surf slaggade vi i bilen vid Surfklubben på Lundåkra. Vinden svek, och vi drog vidare genom, bilkö till färja, bilkö efter bilkö genom vägomläggningarnas Tyskland, och slutligen full vattenplaning sista biten till Alphen aan den Rijn, och vi var framme, 250 mil senare. Inga avstånd för en Norrlänning, men bilar på samma väg, det känns skrämmande.

Dags att surfa nätet efter kitespots, vindprognoser, och regler, i Holland kitar man inte var och hur som helst ostraffat, bra att veta.

http://www.nederlandsekitesurfvereniging.nl/kitespots
http://www.airtimekatwijk.nl/
http://www.windmeting.nl/

Västlig vind, och vi siktar på legendariska Katwijk aan Zee, Airtimes hemsida lovar gott för dagen. I Holland bor 16 miljon människor, och när vädret är badbart delar man stranden. I Katwijk finns det en kitesurfklubb (Airtime) huserat i kontainrar på stranden, de säljer dagkort, så att man får använa tryckluft, omklädningsrum med dusch och räddningsbåt.

Efter betalning och genomgång av reglerna får man en gul mystic lykra och sen är det bara kita som gäller. Blir första gången på Nord Zee vågor, inget Luleå chopp, utan "riktiga vågor", även om det inte var så stort just denna dag. Tidvattnet här ger dessutom upphov till strömmar, vilket vi Norrlänningar inte är van med, (Iris har det dock i blodet).

Lite osäkra med en bakgrund från FS foils tog vi 11:an, men 14 hade nog varit bäst då vinden droppade efter hand. Glada och nöjda, planerar vi redan för nästa session.


Inga kommentarer: