tisdag 27 april 2010

Kajtning i Luleå















Just när man tror vintersäsongen är slut det är ju då det börjar! Fin packad snö på 40 cm is är en våtdröm (det blir rätt blött efter en hel dag sol).


Vi vakna tidigt på lördag morgon, det rör sig i träden!!

http://www.wunderground.com/history/airport/ESPA/2010/4/24/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA


På med dator och kolla wunderground, N/NV 7,2 m/s. Det ser dock inte ut att vädret har bestämt sig om det blir finfin eller börja april regna, molnen ser inte ut försvinna idag. Men det blir ju grymt! Vi far till Piteå, Norra Haraholmen är alldeles utmärkt ställe, inget vatten på isen, mjuk snö och bottenfryst.

http://kartor.eniro.se/m/p539h


Det blir en ordentlig workout, först 100 meter i djupsnön (fortfarande upp till midjan på sina ställen) med all packning, sen jobba vi oss varma med drakpumpning, riggar 9:an och 11:an. Vi kör järnet och hur härligt är det inte när himlen bryter upp och solen skiner rakt i ögonen på en!! Så klart glömmer vi kameran hemma (och killen som skulle fota missade årets session). Så den här dagen får bli ett härligt vinterkiteminne, dock utan bilder.


Men än är det inte färdigt lekt, varje dag tar man som sista dag på isen, så man får passa på innan all is har tinat bort. Det blåser sydligt idag, Lulhällan ”is the place”, samma här att det är långgrunt och bottenfryst, inga stora vatten pölar än, eller snarare de har fryst ihop igen då temperaturen fortfarande kryper under 0-an på nätterna.


http://kartor.eniro.se/m/p53dO


Det här också Luleås sommarkite ställe, med plattvaten på en 200*300 meter, och sedan vågor utanför. När vi kommer fram, finner vi en polare där, med sin 14 liggandes död på marken. Det är dags att visa vem som äger Luleå, i alla fall i för en dag.............;) Snittvind på 1.9 och 2.7 i byarna, så det blir universallösningen, inte en Caution, men i alla fall en kite:) En fantastisk dag, med grillning (vår grillmästare bjöd på välaskad islandskorv dränkt i tändvätska) och glida runt. Vinden plockade upp lite och det gick att få lite lyft, och några urkrokade grodhopp :)






Inga kommentarer: